december 9, 2020

Goed personeel is goud waard. Helemaal in het afgelopen jaar 2020 zal bij ieder bedrijf de boeken ingaan als een bizar jaar. De meeste bedrijven zullen veel aanpassingen door hebben moeten voeren in de manier van werken en soms zelfs in hun producten of diensten. Zonder goed schakelend personeel zou dit niet gerealiseerd kunnen worden en daar mag zeker extra voor beloond worden. En hiervoor is geen beter moment dan met kerst!

Een Coronaproof kerstborrel 

Om je personeel te bedanken voor hun inzet van afgelopen jaar en meteen een gezellige en ontspannen teamuitje te creëren, is een kerstborrel altijd een mooi gebaar. Omdat in deze tijd een kerstborrel met het volledige team helaas niet mogelijk is, is het extra leuk om je werknemers te verrassen met een alternatief hierop. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een online kerstborrel. Een leuk alternatief hierop is om het team op te delen in groepjes van maximaal drie personen. Ieder groepje is bij één van de groepsleden thuis en de groepjes staan continue met elkaar in contact via Zoom. Vervolgens kun je bijvoorbeeld een pubquiz houden. Zo wordt de kestborrel op een leuke manier Coronaproof. 

Ga voor het persoonlijke cadeau

Om stil te staan bij het bijzondere jaar en de inzet die daarbij is getoond door je werknemers, is het leuk om een persoonlijker kerstpakket te geven dan normaal. Op deze manier voelen je werknemers zich extra gewaardeerd en gezien. Dit kan bijvoorbeeld door producten te geven met de naam van de werkgever, maar nog specialer is om een cadeau te geven op basis van persoonlijke voorkeuren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een wijnpakket met Italiaanse wijnen en Italiaanse borrelhapjes voor de iemand die gek is op Italië, een speciaal bier pakket met bier uit de omgeving waar iemand woont, of een bon voor een golfclinic voor een golffanaat. Extra leuk is om hierbij een persoonlijk kaartje te schrijven voor iedere werknemer. 

Laat je werknemers heerlijk ontspannen

De dagen rondom kerst is vaak ook een moment om even te relaxen en bij te komen. Met het kerstpakket van 2020 kun je hierop inspelen, door bijvoorbeeld een pakket te geven met producten die zorgen voor optimale ontspanning, het relax-kerstpakket. Denk hierbij aan huid verzorgingsproducten, een wijnpakket met lekkere hapjes, boeken, badbruisballen of een hotelbon. Zo kan iemand lekker tot rust komen en tijd voor zichzelf nemen. 

Ga voor een lokaal cadeau en steun ook de lokale horeca

Tegenwoordig zie je dat steeds meer werknemers het krijgen van een cadeaubon prettiger vinden dan een traditioneel kerstpakket. Ze kunnen hiermee namelijk zelf bepalen op welk moment en waar zij dit uitgeven. Hoewel een cadeaubon vaak als onpersoonlijk wordt gezien, kun je hier een persoonlijk tintje aan geven. Met een blik op het afgelopen jaar en de vele (horeca)zaken die in zwaar weer verkeren, kun je met een cadeaubon van een lokale delicatessenzaak, wijnbar of restaurant deze horecazaken steunen en het geeft aan dat erover is nagedacht! Hiermee bereik je een hoge waardering, zowel bij je werknemers als bij de lokale ondernemers.